Smarte hjelme

Smarte hjelmer med nyttige og livreddende funksjoner
Cykelstativ til anhængertræk

Cykelstativ til anhængertræk

Find den rigtige rammehøjde

En behagelig og ergonomisk god siddestilling på en elcykel er en kombination af den korrekte stelhøjde, sædehøjde og styr. 

Hvad er cyklens stelhøjde?

Rammehøjden er afstanden i centimeter fra akslen til pedalerne til det punkt på stellet, hvor sadelpinden går ud af stellet. Stelhøjden kan ikke justeres og det er derfor vigtigt at bestille cyklen med den korrekte stelhøjde – især hvis du skal købe en cykel online og ikke kan prøve cyklen før du køber den.

Tag mål og find din optimale højde

Benlængden varierer mellem personer selv med samme kropshøjde, så for at finde den optimale stelhøjde er det bedst at måle sig selv. Stil dig lige op ad en væg, uden sko og placer dine ben ca. 20 cm fra hinanden. Marker det højeste punkt mellem benene og mål afstanden til gulvet. Du gange dette tal med 0,67. Eksempel: Benhøjde 79,5 cm x 0,67 = 53,265 cm. 

Vælg cyklens stelhøjde

Når din optimale rammehøjde er mellem to standardmål, anbefaler vi normalt at gå efter det mindre mål. Du kan nemlig indstille sædet til den ønskede højde og en behagelig siddestilling. Samme anbefaling gælder også, hvis flere personer skal bruge samme cykel. 

Ønsker du en mere fremadlænet siddestilling, skal du hellere gå efter en større stelhøjde. Vil du gøre det nemmere at stå af cyklen, skal du gå efter en mindre stelhøjde. 

Tabell til omtrentlig rammehøjde

Man kan finde den omtrentlige rammehøjde baseret på kropshøjden. Men da der er store variationer i benlængde hos personer med samme kropshøjde kan tabeller give et lidt groft skøn. Her ser du en nogenlunde opdelt tabel, men vi anbefaler altid, at du selv måler.

Kropshøjde: Rammehøjde:
150–165 cm 46 cm
160–180 cm 51 cm
170–190 cm 56 cm
185–195 cm 61 cm
190–210 cm 65 cm

Interesseret i at blive forhandler?

Vi er nu ved at opbygge et forhandlernetværk i alle de nordiske lande. Er dette interessant for dig?