Smarte hjelme

Smarte hjelmer med nyttige og livreddende funksjoner
Cykelstativ til anhængertræk

Cykelstativ til anhængertræk

Find den rigtige siddestilling

En behagelig og ergonomisk god siddestilling på en elcykel er en kombination af korrekt stelhøjde, sædehøjde og styr. Her giver vi nogle tips til justering af sæde og styr. 

Justering af sædet

Hovedformålet med at justere sædehøjden er at opnå den korrekte vinkel i benet/knæet, så du får mest mulig kraft i pedalen med mindst mulig belastning af kroppen. Det er også vigtigt, at du når ned til jorden, så du har fuld kontrol, når du stopper cyklen.

Find den rigtige sædehøjde

1. Drej krankarmen, så pedalen peger fremad
2. Placer den forreste del af foden (fodballen) midt på pedalen
3. Juster sædehøjden, så den forreste del af knæet er over midten af pedalen. 

Sædets vinkel kan også justeres. Hvis du føler, at du glider frem eller tilbage, når du kører, kan du kompensere for dette ved at justere sædets vandrette vinkel.

Korrekt siddestilling

Vores elcykler er designet til en lidt oprejst siddestilling, som giver maksimal komfort, mindst belastning af kroppen og et godt overblik over trafikken. Det er en ergonomisk siddestilling, der er let fremadrettet og afslappet i arme og skuldre.

Justering af styret

  1. Indstil først sædehøjden som beskrevet ovenfor.
  2. Juster vinklen på styret, så det er behageligt at lægge hænderne på det. Her mener vi, at du drejer styret/grebene, så håndleddet er i en afslappet stilling.
  3. Juster højden/vinklen på styret (træk styret mod/og væk fra dig), så du føler dig godt tilpas, når du sidder lidt frem.
  4. Tag en kort cykeltur med hjælpemotor på.
  5. Mens du cykler, så prøv at lette dine hænder, så du balancerer med din overkrop. Vægten af overkroppen er så i balance med den måde, du pedaler på. Nu er det nemmere at mærke, om rattet skal være lidt op, ned, mod eller væk fra dig.
  6. Gentag den samme proces, når du kører mod vinden. Du læner dig automatisk lidt mere frem, når du cykler i modvind og kan så mærke, om du er for tæt på rattet. 
  7. Foretag de ønskede justeringer af rattet. (Bemærk: Juster aldrig rattet, mens du kører!). 

Interesseret i at blive forhandler?

Vi er nu ved at opbygge et forhandlernetværk i alle de nordiske lande. Er dette interessant for dig?